Every adult should pass this basic home cooking and kitchen quiz

Cooking is the practice or skill of preparing food by combining, mixing, and heating ingredients.

While is the most common universal activity, there are many of us who don’t know a great deal about it.

Adults in charge of preparing daily household meals learn almost everything about the process and ingredients with practice.

For them, it is very easy to prepare a quick lunch, breakfast, or even a multi-course dinner for several people.

Related News

7 habits holding men back that they can change before 30

7 habits holding men back that they can change before 30

They are also well versed with food terms and definitions.

But the same things cannot be said for someone who is a complete novice in cooking.

Beginners and occasional cooks will obviously not know how to prepare complicated dishes. But they are expected to know the bare minimum kitchen and cooking rules.

If you happen to be a beginner and if you think you know the basics, try getting a perfect 10 in this food quiz.

Here are the questions:

Q1. At what temperature does water boil?

A. 212 F / 100 C

B. 482 F / 250 C

C. 122 F / 50 C

D. 932 F / 500 C

Q2. What is the term for putting dry ingredients through a strainer to prevent lumps?

A. Shaking

B. Sanding

C. Sifting

D. De-lumping

Q3. What is usually the first step in baking recipes?

A. Crack eggs

B. Put everything on the table

C. Measure everything into bowls

D. Preheat the oven

Q4. How long would you keep eggs in boiling water for them to become perfectly hardboiled?

A. 10-20 minutes

B. 1-2 minutes

C. 7-10 minutes

D. 3-5 minutes

Q5. What are the two most common items placed in water to make it “refreshing?”

A. Banana and pear slices

B. Lemon and cucumber slices

C. Apple and avocado slices

D. Potato and radish slices

Q6. Which of the following can you poach?

A. Chocolate

B. Bread

C. Egg

D. Cereal

Q7. What is a spatula used for?

A. Flipping

B. Cutting

C. Coring

D. Tenderising

Q8. What should you spray your pan with to keep food from sticking to it?

A. Cheese

B. Butter

C. Ketchup

D. Cooking oil

Q9. Which of the following can you do when your pot starts to boil over?

A. Take out some food

B. Add more water

C. Take off the lid

D. Turn up the head

Q10. What would you use to take the skin off of a vegetable?

A. Peeler

B. Spatula

C. Spoon

D. Blender

Give it all a once-over before locking your anwers.

Some questions are tricky.

Go ahead if you are confident.

10/10 means you have started your cooking journey well

8/10 is also very good

5/10 means you need to pay more attention and listen to your cooking instructor.

Here are the answers:

1. A

2. C

3. D

4. C

5. B

6. C

7. A

8. D

9. C

10. A

How many did you get right?

https://www.timesnownews.com/viral/every-adult-should-pass-this-basic-home-cooking-and-kitchen-quiz-article-91811988

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Explained | How Supreme Court intervention will change lives of sex workers
Next post Miami Beach students react to teacher’s child porn arrest
Close